FAQ

Is ballonvaren veilig?

Luchtvaart in het algemeen en de ballonvaart in het bijzonder zijn door de jaren heen zeer veilig gebleken. Onze vaarten worden uitgevoerd door ervaren piloten die varen met de beste materialen. Onze vaarten gaan enkel door wanneer de weersomstandigheden goed en veilig zijn.

Kan iedereen meevaren

Iedereen met een normale lichamelijke conditie kan meevaren. Gelieve bij twijfel contact op te nemen met ons. Kinderen kunnen mee de lucht in zodra ze 1.25 m groot zijn en vergezeld worden van een familielid. Zwangere vrouwen kunnen niet meevaren.

Kan je heel het jaar ballonvaren?

In principe kan je het hele jaar door ballonvaren. Het ballonseizoen situeert zich van april tot oktober.

Welke kledij trek ik aan?

Vele mensen denken dat het tijdens de vaart koud is. Dat is niet zo! Daar we met de wind mee varen kan je deze ook niet voelen. Daarbij kan je ook profiteren van de warmte van de brander. De kledij die je zou aandoen om die dag een wandeling te maken volstaat. Plat schoeisel en eventueel een petje worden aangeraden.

Wanneer weet ik of de vaart doorgaat?

Voor een avondvaart wordt u door ons opgebeld tussen 14u en 15u. Voor een ochtendvaart bellen wij de avond ervoor. Vroeger kunnen wij niets definitief afspreken daar wij pas beslissen wanneer de laatste meteogegevens gunstig zijn.

Wat als de vaart niet doorgaat?

Dan spreken we onmiddellijk een andere datum af.

Wanneer spreken we af?

Ballonnen vliegen enkel wanneer er geen thermiek is. In bijgevoegde tabel kan je een overzicht vinden van de geschatte uren van opstijgen zowel voor de avond- als ochtendvaarten. We spreken ongeveer 45 minuten op voorhand af op het opstijgterrein voor de briefing en het klaarmaken van de ballon. Deze uren zijn enkel om een indicatie te hebben wanneer we ongeveer afspreken. Het juiste uur zal de dag van de vaart persoonlijk worden meegedeeld.

Periode
Opstijgen ochtend
Opstijgen avond
Eerste helft april
± 8u00
± 18u30
Tweede helft april
± 7u30
± 19u00
Eerste helft mei
± 7u00
± 19u30
Tweede helft mei
± 6u30
± 20u00
Juni
± 6u00
± 20u30
Eerste helft juli
± 6u00
± 20u30
Tweede helft juli
± 6u30
± 20u00
Eerste helft augustus
± 7u00
± 19u30
Tweede helft augustus
± 7u30
± 19u00
Eerste helft september
± 8u00
± 18u30
Tweede helft september
± 8u30
± 18u00
Oktober
± 9u00
± 17u00

Waar spreken we af?

De piloot gaat een opstijgterrein kiezen in functie van de vaarrichting. Het vertrek kan plaatsvinden op één van onze vaste opstijgterreinen (Overmere, Hamme, Wachtebeke, Destelbergen,…). U hebt natuurlijk ook de mogelijkheid om bij u ter plaatse op te stijgen. Een onbewerkt terrein van ongeveer 50m op 50m zonder opstakels in de buurt volstaat hiervoor.

Mag ik fotograferen/filmen tijdens de vaart?

Zeker en vast! Het is altijd leuk aan de hand van foto’s of filmbeelden deze unieke ervaring op een later tijdstip nog eens te herbeleven. U wordt wel verzocht uw camera of fototoestel veilig op te bergen voor de landing.

Waar gaan we landen?

Dit blijft altijd een verrassing. De route van de luchtballon wordt bepaald door de windrichting en de windsnelheid. Door hoger of lager te gaan varen kan de piloot zijn koers soms beïnvloeden. De landingsplaats wordt gekozen in functie van de omstandigheden. Dieren en gewassen worden hierbij gemeden.

Hoe geraak ik terug na de landing?

Aan de passagiers wordt gevraagd te zorgen voor een volgwagen. Deze wagen kan tijdens de vaart onze terreinwagen volgen. Op deze manier kunnen familie en vrienden die niet meevaren de vaart volgen vanop de begane grond. Na de vaart kan u rechtstreeks van op het landingterrein huiswaarts keren.

Hoe lang duurt het ballonarrangement?

U moet rekenen dat een ballonavontuur gemiddeld 3 à 4u duurt. Uiteraard spelen factoren zoals de afstand die de ballon aflegt of een autostrade in de buurt van het landingsterrein een bepalende rol.

Mag ik roken?

Noch op het opstijgterrein, noch tijdens de vaart mag er gerookt worden. Onze gasflessen met propaan zijn nooit ver weg. Na de vaart kunt op een veilige afstand van de ballon roken.

Ben ik verzekerd?

Natuurlijk! Wij hebben gekozen voor een burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering van het type ‘combined single limit’. Deze polis biedt u een betere dekking dan de wettelijk verplichte minimumvoorwaarden. Ook op vlak van verzekering bieden wij u kwaliteit!

SponsorsFacebook